Hjemmet

Sommeren er kommet og solen skinner, så det bliver varmere hver dag og det er med at få mest muligt. Vejret er tørt i den her tid på året, så det er nu du har muligheden for at komme i gang med de mange projekter, der kan forbedre hjemmet og gøre huset mere hyggeligt, funktionelt eller bare mere værd. Det kan også være en undskyldning for ikke at tage sig af børnene et stykke tid, eller hvad der nu end skal til for at motivere dig – det vigtigste er, at du kommer i gang. Vi vil har se på en række ting, der kan arbejdes på for at være produktiv mens vejret passer til det.

Du kan bygge en ny terrasse, som kan bruges til at grille med vennerne eller bare et sted at sole sig, når en tur til stranden ikke er en mulighed. Det eneste du skal bruge for at bygge en terasse er brædder, hvis du allerede har værktøj, søm, og de andre småting, der skal bruges til alle mulige byggeprojekter. Hvis du har terrassebrædder til overs kan de bruges til andre ting, selv små ting som et fuglehus, hvis der kun er få eller små brædder tilbage.

Hvis et fuglehus er for småt til dine ambitioner kan du bygge et hundehus. Det krævere mere eller mindre de samme ting som en terrasse, så det kan også være et ekstra projekt, hvis der er tid til det efter terrassen er færdigt.

Et noget større projekt, der stadig er overkommeligt og lavet stot set kun af brædder, er et skur. Hvis din motivation for at komme i gang er at få et pusterum væk fra familien, hvor du kan sidde i dine egne tanker og lave alt eller intet, der passer dig, så kan et skur være en mere permanent løsning. Det kan også være du bare har nogle ting, der skal opbevares, såsom værktøj eller brænde.

Når nu vi er i gang med brædderne, hvorfor så ikke lave et hønsehus. Det er de færreste, der ville sige nej til friske æg om morgenen, og nu hvor det er blevet bevist, at kolesterol i diæten ikke er en risikofaktor for et hjertestop eller andre problemer med hjertet, så er æg faktisk noget af det sundeste, man kan spise. Der er selvfølgelig det problem at høns helst vil have en hane, og haner har det med at stå tidligt op og vække alle andre, så hvis et vækkeur, der ikke har en snooze knap, er et problem, er der måske bedre ting at bruge sin tid på.

Nu har vi godt nok kun snakket om ting lavet af træ, men det er nu engang de ting, der er nemmest selv at lave, hvis man ikke vil til at bygge noget meget stort som et helt hus.